Obnova kostela sv. Mikuláše – prosba o podporu a hlasování v soutěži

26.06.2024 09:45
Institut pro památky a kulturu pořádá soutěž, ve které je možno podpořit svoji oblíbenou památku.  V letošním roce se této soutěže účastní i projekt obnovy kostela svatého Mikuláše v Dolní Dobrouči, který se stal v předešlém hlasování vítězem krajského kola a postoupil do celostátního hlasování.  Byť nabídka krajských vítězů je velmi lákavá a náš kostel má těžké „soupeře“ (myšleno v dobrém slova smyslu), tak pevně věřím, že tou nejoblíbenější památkou je pro nás kostel svatého Mikuláše v Dolní Dobrouči.  Proto si dovoluji poslat prosbu o hlas pro náš kostel a zároveň návod, jak tento hlas využít.
 

Jak hlasovat

  1. Otevřít stránky institutu – MÁME VYBRÁNO a na nich otevřít stránku SOUTĚŽ a nebo jednoduše kliknout na tento odkaz:
    MÁME VYBRÁNO soutěž na záchranu památek (mamevybrano.cz)
  2. Rozkliknout si kostel svatého Mikuláše v Dolní Dobrouči a vyplnit 4 okna a zatrhnout okénko souhlasu a už jen potvrdit CHCI HLASOVAT.
  3. Tím to ale nekončí – hlasování je potřeba potvrdit (bez potvrzení není hlas připočten), a to tak, že na mail vyplněný v kroku 2 přijde výzva k potvrzení hlasování – toto je potřeba potvrdit s využitím odkazu uvedeného v obdrženém emailu.
  4. Poslední fází je, že se objeví okno, kde je uvedeno, že hlas je platný a je připočítán našemu projektu.
  5. Úplně poslední fází je, že máte radost, že jste podpořili projekt obnovy kostel svatého Mikuláše v Dolní Dobrouči!
Pokud by někdo k tomuto chtěl nějaké další vysvětlení nebo informace, můžete se bez problému na mě obrátit. A taky budu rád, když tuto osvětu budete šířit i mezi své známé a přátele.
Děkuji všem za podporu (a to nejen za hlasování, ale i dary, pomoc, nasazení), kterou projektu obnovy fasády (a následně kamene, oken, dveří) věnujete. Díky!
Vlastimil Mlynář, člen ekonomické rady
Obnova kostela sv. Mikuláše v Dolní Dobrouči

Aktuální stav obnovy

  • Pro letošní rok byla naplánována oprava západní fasády – ta bude do prázdnin dokončena a kostel ze strany od silnice bude zářit bělobou nové omítky.
  • Zároveň do té doby budou dokončeny i kamenické práce na restaurování portálu a okenního ostění na západní straně.
  • Co se týká oken a dveří – zatím nemáme všechny potřebné papíry a povolení, ale pokud bychom je v dohledné době dotáhli, tak ještě se pustíme do jejich opravy. V opačném případě by to byl pro letošní práce STOP.
  • Pro příští rok budeme připravovat už jednu z bočním fasád – jestli to bude severní (směrem ke škole) nebo jižní (směrem na horní konec), to ještě není rozhodnuto a závisí to i na dalších okolnostech.